Industrii
AcasăActualFermierii sunt împotriva deținerii de către străini a terenurilor agricole în Moldova....

Fermierii sunt împotriva deținerii de către străini a terenurilor agricole în Moldova. Ce a mai cerut Forța Fermierilor de la Recean?

Fermierii i-au cerut noului prim-ministru, Dorin Recean, să ia măsuri pentru a îmbunătăți situația din sectorul agricol, inclusiv să asigure accesul la credite ieftine și să interzică străinilor să dețină terenuri în Republica Moldova. Aceste subiecte au fost discutate pe 17 februarie în cadrul unei întâlniri între asociația Fоrța Fermierilor și premier.

Potrivit declarației fermierilor, aceștia au numeroase datorii la bănci, la furnizorii de materii prime și la alți creditori. Cu toate acestea, propunerile lor de amânare legală a plăților către creditori și de excludere a penalităților nu au fost acceptate de autorități, deși într-o situație de urgență acest lucru ar fi putut fi făcut printr-o decizie a CSE.

Asociația a cerut noului guvern să ia măsurile necesare pentru a remedia situația, deoarece majoritatea fermierilor nu au bani pentru a efectua lucrările de primăvară. Fermierii au întocmit o listă de revendicări care, în opinia lor, trebuie îndeplinite urgent.

Aceștia au cerut o colaborare mai rapidă cu UE pentru a obține acces la fondurile europene pentru sectorul agricol, precum și compensații pentru pierderile suferite de agricultori ca urmare a importului de produse ieftine din Ucraina. Asociația a cerut negocieri cu România pentru acordarea de asistență tehnică sub formă de motorină pentru micii producători, precum și creșterea Fondului Național de Dezvoltare Agricolă la cel puțin 3 miliarde de lei.

De asemenea, agricultorii au cerut Guvernului să ajungă la un acord cu băncile comerciale și Banca Națională pentru a asigura fermierilor condițiile necesare pentru efectuarea lucrărilor de primăvară. O altă solicitare se referă la modificarea imediată a legii privind rambursarea TVA pentru producătorii agricoli, în vederea creșterii numărului de fermieri eligibili pentru rambursare.

În același timp, Asociația solicită noului executiv să introducă o interdicție clară, astfel încât persoanele fizice sau juridice străine să nu poată deține sau cumpăra terenuri agricole în Moldova.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
HR-Consulting Ro DI_4373
Chișinău
cer senin
1.2 ° C
1.2 °
1.2 °
93 %
1.5kmh
0 %
lun
18 °
mar
9 °
mie
4 °
joi
8 °
vin
10 °
Sandar_Vs Ro DI-4340