Industrii
AcasăActualFermierii au anunțat un protest pe 20 septembrie. Ce cerințe au?

Fermierii au anunțat un protest pe 20 septembrie. Ce cerințe au?

Federația Națională a Fermierilor din Moldova și Asociația „Puterea Fermierilor” au anunțat că vor organiza un protest pe 20 septembrie. Potrivit fermierilor, aceștia intenționează să scoată utilajele agricole pe autostrăzi în mai multe regiuni ale țării, deoarece autoritățile evită dialogul și nu le satisfac cererile.

Organizatorii protestului au declarat că fermierii au suferit mult mai mult în acest an decât în 2020, deoarece acum se confruntă nu numai cu o secetă, ci și cu un embargo rusesc, cu creșterea prețurilor la energie și la îngrășăminte și cu produse agricole subevaluate.

„Fermierii se află deja sub presiunea creditorilor, a băncilor și a furnizorilor de combustibil. În aceste condiții, se așteaptă falimente în masă ale fermierilor și acapararea terenurilor de către marile exploatații agricole”, spun organizatorii protestului.

Între timp, autoritățile îi ignoră, premierul nu dorește să se întâlnească cu ei, iar promisiunile ministrului agriculturii nu sunt respectate. „În aceste circumstanțe, anunțăm un protest pașnic pe 20 septembrie la ora 10.00”, a declarat Asociația, subliniind că nu va permite ca fermierii să fie „folosiți în scopuri politice” și că sunt pregătiți pentru dialog cu autoritățile în orice moment.

Anterior, fermierii au cerut autorităților să amâne plata împrumuturilor, a scutirilor de taxe și a compensațiilor, precum și să impună starea de urgență în agricultură.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
ceață
12.7 ° C
14.2 °
12.7 °
99 %
2.1kmh
20 %
mie
22 °
joi
27 °
vin
24 °
sâm
30 °
Dum
21 °
Casalot Ro DI_4408