AcasăAgriculturaExperţi din Cehia vor evalua proiectele de agricultură ecologică din Moldova

Experţi din Cehia vor evalua proiectele de agricultură ecologică din Moldova

Un grup de experți ai Agenției Cehe de Dezvoltare se află, în perioada 4-8 octombrie, într-o misiune în țara noastră, cu scopul de a evalua proiectele din domeniul agriculturii ecologice și dezvoltării rurale implementate cu suportul Guvernului de la Praga.

Misiunea experţilor cehi a început la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), unde a fost organizată o ședință de inițiere cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectelor în perioada 2015-2021.

În cadrul ședinței, echipa de evaluare a menționat că, pe parcursul săptămânii curente, planifică să desfășoare exerciții analitice și sociologice în comun cu organizațiile neguvernamentale și asociațiile de profil, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor, Laboratorul central fitosanitar, Î.S. „Centrul de Stat pentru Atestarea și Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar și a Fertilizanților”, Comisia de stat pentru testarea soiurilor de plante privind durabilitatea proiectelor implementate.

Secretarul de  stat la MAIA, Vasile Șarban a evidențiat importanța sistemelor de agricultură ecologică în prevenirea și combaterea schimbărilor climatice, sărăciei și insecurității alimentare.

„Pentru Republica Moldova, producția agroalimentară ecologică și comercializarea acesteia este o nouă oportunitate de a accede pe piețele străine, dat fiind faptul că cererea de produse agricole ecologice este în creștere continuă. Totodată, agricultura ecologică poate fi o soluție ce ar ajuta producătorii să își valorifice terenurile agricole și să le protejeze prin aplicarea tehnicilor agricole specifice agriculturii ecologice”, a estimat Şarban.

Oficialul a reiterat că susținerea și promovarea agriculturii ecologice este un subiect prioritar pe agenda Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Foto: agrobiznes.md

alocapitala
bazadedate

Trei întrebări fără politică – cu Irina Popa

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi stăm de vorbă cu o persoană, farmecul căreia surprinde de la prima întâlnire. Scurtă prezentare: Irina Popa...
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
cer senin
8.3 ° C
8.3 °
7.2 °
83 %
0.5kmh
0 %
mar
8 °
mie
15 °
joi
18 °
vin
17 °
sâm
18 °
Papir Print Ro DI-4381