Industrii
AcasăActualEuro va trece pragul de sub 19 lei. Ce se va întâmpla...

Euro va trece pragul de sub 19 lei. Ce se va întâmpla luni cu dolarul?

Luni, 26 septembrie, cursul euro față de leu va scădea sub 19 lei. Banca Naţională a Moldovei a stabilit cursul euro – 18,96 lei pentru un euro. În același timp, dolarul, dimpotrivă, va crește ușor – până la 19,44 lei pentru un dolar.

Astfel, timp de o săptămână, leul s-a întărit față de euro cu 2%, sau cu aproape 40 de bani. În raport cu dolarul, leul s-a depreciat cu doar 6 bani.

Pe piețele internaționale, perechea euro-dolar se tranzacționează la 0,97 euro pentru un dolar.

Anterior, expertul Veaceslav Ioniță a spus că trei factori joacă împotriva euro. „Primul este criza globală în timpul căreia oamenii se ascund în spatele dolarului. Al doilea factor este criza energetică care lovește Europa. Iar al treilea este că partenerii americani sunt mai ageri, iar cei europeni sunt mai orientați social, așa că le ia mai mult timp să ia decizii”, a subliniat Ioniță.

Analistul a menționat că acest lucru lovește euro, dar numai pe termen scurt. El asigură că, pe termen mediu, euro va reveni, dar este greu de spus când va fi acest lucru, deoarece „zona de turbulență” va mai dura încă șase luni sau un an.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
40 %
4.1kmh
0 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
27 °
Boncom Ro_DI_4405