Industrii
AcasăActual"Este la fel de absurd ca și interzicerea producției de lapte." Balkan...

„Este la fel de absurd ca și interzicerea producției de lapte.” Balkan Pharmaceuticals spune cum ne va afecta interzicerea producției de steroizi

Interzicerea producției de steroizi anabolizanți în Moldova este îndreptată în special împotriva Balkan Pharmaceuticals, singurul producător autorizat de medicamente din grupul hormonilor androgeni din țară. Acest lucru a fost declarat pentru BP de către conducerea companiei.

Consecințe

„Acest proiect are ca unic scop interzicerea producției legale în favoarea medicamentelor importate, deoarece producția ilegală este deja interzisă în mod oficial”, a declarat Balkan Pharmaceuticals.

Acum, compania a semnat contracte cu distribuitori internaționali, care ar trebui să aducă în Moldova câteva milioane de euro pe an.

„Dacă aceste modificări vor intra în vigoare, nu ne vom putea îndeplini obligațiile contractuale. Nu doar compania noastră va avea de suferit de pe urma acestui lucru, ci și bugetul de stat, care va pierde milioane de lei din impozite”, a declarat conducerea companiei.

Balkan Pharmaceuticals a explicat că steroizii anabolizanți sunt utilizați în protocoalele naționale pentru tratamentul diferitelor boli. Prin urmare, proiectul Ministerului Sănătății va afecta pacienții care fie vor trebui să cumpere medicamente mai scumpe, fie nu vor putea cumpăra deloc medicamentele de care au nevoie în Moldova.

Viitoarele acțiuni ale companiei

Producătorul speră în bunul simț al autorităților și speră că aceste modificări nu vor intra în vigoare. Potrivit Balkan Pharmaceuticals, în caz contrar, va apărea un precedent foarte periculos, când statul interzice producția autorizată a ceva în țară fără explicații logice.

Compania a adus un exemplu în apărarea sa: „Imaginați-vă că peste șase luni va fi interzisă producția de suc de mere sau de lapte. Situația interzicerii medicamentelor utilizate în protocoalele naționale de tratament este la fel de absurdă.

Întrebată de PB ce va face Balkan Pharmaceuticals în cazul în care interdicția va intra în vigoare, compania a spus că va căuta soluții.

„Suntem cel mai mare investitor român în Republica Moldova și considerăm inacceptabil un astfel de tratament față de orice investitor. Primul lucru pe care îl vom face este să transmitem un semnal puternic prin intermediul tuturor asociațiilor de afaceri din Republica Moldova și România către alți investitori internaționali care iau în considerare proiecte de afaceri în Moldova”, a avertizat compania.

Istoric

Amintim că Ministerul Sănătății a propus un proiect care ar putea duce la interzicerea completă a producției de steroizi anabolizanți în Moldova. Vânzările și importurile nu vor fi afectate de această lege. Autoritățile consideră că acest lucru va complica accesul populației la steroizi anabolizanți.

În proiectul ministerului se precizează că, dacă sunt folosite în mod abuziv, aceste medicamente pot dăuna sănătății oamenilor și pot provoca dependență de stupefiante.

Gheorghe Apostol, președintele Asociației Producătorilor de Medicamente, a dezmințit unele declarații ale Ministerului Sănătății și a avertizat asupra consecințelor grave ale acestui proiect pentru țară.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.stivuitor.md/
https://casalot.md/ro/index.html
Chișinău
cer senin
16.6 ° C
18.2 °
16.6 °
96 %
1.5kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
27 °
https://mediagallery.md/home/ro/
https://www.intertext.md/