Industrii
AcasăActualEremei Priseajniuc: În prezent, unii agenți economici din Republica Moldova cumpără gaz...

Eremei Priseajniuc: În prezent, unii agenți economici din Republica Moldova cumpără gaz la un preț de 13 lei. Cum este posibil?

În prezent, unii agenți economici din Republica Moldova cumpără gaz la un preț de 13 lei, în condiția în care consumatorii casnici continuă să plătească un preț de 29 de lei pentru un metru cub de gaze. Declarația a fost făcută ieri, 25 mai, de Eremei Priseajniuc, vicepreședinte al Partidului Social Democrat European din Moldova(PSDE), în cadrul emisiunii Территория свободы. 

Potrivit lui, în prezent, în țara noastră există circa 40 de furnizori de gaze naturale independenți, care livrează gaze către agenți economici la preț de 13 lei.

Totodată, el a menționat că, din păcate, până în prezent, cetățenii Republicii Moldova plătesc prețuri mari pentru gaz, în condițiile în care pe bursele internaționale prețul este la moment de 300 de dolari per mia de metri cubi. ”Facturile rămân mari, iar nivelul de viață este tot mai rău”, susține Priseajniuc.

Menționăm că, PSDE a depus un demers la Ministerul Energiei, în care cere micșorarea urgentă a tarifului la gazele naturale la 10 lei și menținerea plății compensațiilor (inclusiv pentru luna aprilie curent), până când tariful la gaze pentru consumatorii finali va fi ajustat la prețul gazului la bursele internaționale.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
31 %
3.1kmh
0 %
mar
23 °
mie
23 °
joi
24 °
vin
25 °
sâm
18 °