Industrii
AcasăActualEnergocom a cumpărat, în premieră, de pe Bursa Română de Mărfuri 24...

Energocom a cumpărat, în premieră, de pe Bursa Română de Mărfuri 24 de MWh de gaze naturale. Care este scopul achiziției?

SA Energocom a cumpărat, în premieră, de pe Bursa Română de Mărfuri 24 de MWh de gaze naturale pentru ziua următoare, câte 1 MWh pe oră. Prețul unui MWh a constituit 240 de lei românești (echivalentul a 48,82 euro). Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a companiei. 
Potrivit Energocom, această achiziție a fost realizată pentru a testa un nou mecanism de procurare a gazelor naturale și pentru a stabili un nou lanț logistic. Gazele urmează să fie revândute către SA Moldovagaz, iar prețul nu include costul de transport.
Directorul interimar al întreprinderii, Victor Bânzari, a menționat că scopul acțiunii a fost diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale, în căutarea unor surse accesibile, precum și asigurarea securității energetice a țării.
Totodată, SA Energocom a precizat că, în prezent caută parteneri din diferite țări, pentru a face achiziții noi de gaze și a profita de conjunctura favorabilă de prețuri.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
31 %
3.1kmh
0 %
mar
23 °
mie
23 °
joi
24 °
vin
25 °
sâm
18 °