Industrii
AcasăActualDumitru Budianschi: Proiectul politicii bugetar fiscale pe anul 2023 va fi ajustat

Dumitru Budianschi: Proiectul politicii bugetar fiscale pe anul 2023 va fi ajustat

După mai multe consultări și discuții, Proiectul politicii bugetar fiscale pe anul 2023 va fi ajustat. Declarația a fost făcută de Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, în cadrul discuțiilor de ieri, 29 noiembrie, cu președintele, Leonid Cerescu și reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului (CNPM), membri ai Comitetului responsabil de politica fiscală.

Astfel, în cadrul ședinței părțile au discutat și analizat următoarele măsuri: regimul fiscal aplicat întreprinderilor micro, mici și mijlocii pentru perioada anilor 2023-2025, impozitarea progresivă a persoanelor fizice, conceptul prețurilor de transfer, amortizarea accelerată, creșterea valorii mijloacelor fixe supuse amortizării, aplicarea TVA cu drept de deducere pentru apă și canalizare, majorarea valorii tichetelor de masă ș.a.

În contextul subiectelor abordate, Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi a explicat cauzele ce au stat la baza includerii acestora în document și a menționat că măsurile propuse în proiectul politicii fiscale pentru anul viitor, reprezintă viziunea Ministerului Finanțelor, care se bazează pe multiple analize.

Menționăm că, documentul este în proces de definitivare. Pe unele măsuri vor mai avea loc ședinte separate în vederea revizuirii propunerilor.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
Intertext ro DI-4356