AcasăAgriculturaDoi producători de fructe din R. Moldova au participat la o expoziție...

Doi producători de fructe din R. Moldova au participat la o expoziție internațională în Italia

Două companii producătoare și exportatoare de fructe din R. Moldova au luat parte în premieră cu standul comun „Moldova un gust deosebit” la expoziția Internațională Macfrut, care a avut loc săptămâna aceasta la Rimini, Italia.

Potrivit Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe, participarea la expoziție a fost organizată de Asociația Moldova Fruct în cadrul Programului „Fructe moldovenești pentru lume”, implementat cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova și Agenția de Investiții din Moldova.

Evenimentul este vizitat de operatori de pe întregului lanț de comerț cu fructe. În acest an, expoziția a fost organizată atât în format fizic, cât și digital.

„Pentru noi a fost util să aflăm despre cerințele de calitate solicitate de potențiali parteneri – importatori, rețele de magazine, distribuitori din Italia, Polonia, Ungaria, Egipt, Țările Baltice și alte state din regiune cu care ne-am întâlnit în cadrul expoziției”, a menționat Eugenia Velicescu, producător și exportator de fructe.

Iurie Fală, director executiv Moldova Fruct afirmă că multiplele discuții cu importatorii de fructe din alte țări au confirmat interesul lor pentru producția moldovenească. Anul trecut producătorii din R. Moldova au vizitat doar virtual expoziția Macfruct, iar în acest an au reușit să fie prezenți fizic și să participe la multiple întâlniri și negocieri. Există posibilități reale pentru fructele moldovenești să ajungă pe piețele UE, a declarat Iurie Fala.

Pentru prezentarea și promovarea fructelor moldovenești, în următoarea perioadă, membrii Moldova Fruct planifică să participe la expozițiile WorldFood Moscow (Rusia), Tallin FoodFair (Estonia), Fruit Attaction (Spania) și Anuga (Germania).

alocapitala
bazadedate

«Trei întrebări fără politică» , Irina Mitru

Astăză în ospeție la rubrica «Trei întrebări fără politică» Irina Mitru Pe scurt: Irina Mitru – administrator al biroului de traduceri «PROIRVAS». Studii superioare, starea...
Imona Grup ro DI-4368
Chișinău
cer acoperit de nori
7.7 ° C
8.2 °
7.7 °
97 %
0.5kmh
90 %
joi
12 °
vin
18 °
sâm
20 °
Dum
25 °
lun
19 °
Intertext ro DI-4356