Industrii
AcasăActualDoar 32,7% dintre locuitorii Chișinăului conduc mașini. Ce tip de transport alege...

Doar 32,7% dintre locuitorii Chișinăului conduc mașini. Ce tip de transport alege populația și dacă infrastructura este satisfăcătoare?

În Chișinău, doar 35,6% din populație conduce automobile sau merge cu bicicleta și trotineta electrică. Dintre aceștia, mai mult de jumătate sunt bărbați și doar 22% sunt femei. În același timp, majoritatea șoferilor au între 30 și 44 de ani, iar cel mai mic număr de persoane are peste 60 de ani. Aceste date au fost prezentate de iData în cadrul unui sondaj municipal.

În ceea ce privește vârsta, șoferii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani reprezintă 33,7% din șoferii din Chișinău, iar cei cu vârste cuprinse între 45 și 59 de ani, 32,2%.

Majoritatea șoferilor (30,9%) conduc mașini pe benzină, motorină sau gaz, în timp ce o minoritate (0,2%) conduc mașini electrice.

Bicicletele sunt alese pentru deplasare de 1,8% dintre locuitorii capitalei, în timp ce o mașină hibridă sau plug-in hybrid este preferată de 1,6% din populație. Motocicletele sunt conduse de 0,8% dintre persoane, iar scuterele electrice de 0,4%.

Transportul electric

5,7% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani și 4,1% dintre cele cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani folosesc transportul ecologic. Persoanele de peste 45 de ani folosesc mijloacele de transport alternative de 2-3 ori mai puțin.

Transportul electric este foarte solicitat în Centrul capitalei, la Botanica, Râșcanovca și Buiucani. În municipiu, transportul ecologic poate fi întâlnit adesea pe drumurile din Vadul Lui Vodă, Budești, Cruzești, Tohatin, Colonița și Sîngera.

Infrastructura

Conform sondajului, disponibilitatea stațiilor de încărcare pentru vehiculele electrice este mai mult sau mai puțin normală. Doar 16% dintre respondenți au spus că a fost slabă. Cu toate acestea, în capitală, 91% din populație a declarat că accesibilitatea la benzinării este bună.

Parcarea pentru transport a fost identificată în unanimitate ca fiind o problemă de către 68% dintre locuitorii Chișinăului. Pentru doar 13% dintre locuitori, accesul la parcare este la un nivel bun, iar pentru 19%, la un nivel mediu.

35% dintre locuitori sunt mulțumiți de calitatea drumurilor. Celelalte 27% consideră că drumurile sunt în regulă, iar 38% consideră că sunt proaste.

În același timp, 41% dintre oameni pot lăsa în siguranță o mașină sau o bicicletă pe străzile capitalei. Spre deosebire de 33% care se tem să își lase vehiculele nesupravegheate.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer senin
-0 ° C
0.2 °
-0 °
75 %
5.7kmh
0 %
lun
-0 °
mar
3 °
mie
4 °
joi
6 °
vin
3 °
Real Business Ro DI_4410