Industrii
AcasăActualDirectorul interimar al Franzeluța: „Sarcina noastră este să producem pâine în mod...

Directorul interimar al Franzeluța: „Sarcina noastră este să producem pâine în mod pașnic și să nu intrăm în jocuri politice”. APP a scris un raport despre activitatea lui Matcov

Pe 19 mai, Agenția Proprietății Publice (APP) a scris un raport la consiliul de administrație cu privire la demiterea directorului general interimar al companiei Franzeluța, Victor Matcov. Acest document a fost publicat pe 25 mai de fostul premier al Moldovei, Ion Chicu, pe pagina sa de Facebook. Acuzațiile aduse în document par neseriose: Matcov nu a predat și nu a publicat unele dintre rapoarte. BP a încercat să clarifice situația.

Potrivit documentului, Matcov nu a transmis la timp copii ale raportului auditorului către Ministerul Finanțelor, precum și raportul anual privind activitățile financiare și economice ale întreprinderii (până la 20 aprilie 2022). APP a remarcat, de asemenea, lipsa de transparență în activitățile companiei. Pe acest punct, Agenția a adus ca exemplu absența raportului anual de pe site-ul societății, a informațiilor despre organele de conducere, a raportului auditorului și a hotărârilor adunărilor generale ale acționarilor societății.

În plus, în adresare se indică lipsa de transparență în domeniul achizițiilor. Astfel, APP și-a argumentat cererea de revocare a directorului general interimar Franzeluța.

Matcov a refuzat să comenteze această situație, dar a remarcat că și-a exprimat poziția la adunare. „Sarcina noastră acum este să producem pâine în mod pașnic și să nu intrăm în niciun joc politic, atâta tot”, a conchis directorul interimar al Franzeluța.

Potrivit lui Chicu, după prima încercare eșuată a APP de a-l înlătura pe directorul fabricii, acum „au inventat niște motive absolut aberante pentru a-și duce planul criminal până la capăt”.

Fostul premier a remarcat că Agenția a sechestrat anterior Moldtelecom, Cricova și Metalferos, după care firmele sunt în declin și aproape în pragul falimentului. Chicu a făcut apel la președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu o solicitare de a convoca Consiliul Suprem de Securitate și de a analiza performanța financiară și economică a acestor întreprinderi după capturarea lor în toamna anului trecut.

Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni la întreprinderea Franzeluța a izbucnit un scandal. După vestea demiterii lui Matcov, personalul brutăriei a început să protesteze. Apoi APP a asigurat că însuși șeful interimar al companiei și-a prezentat demisia de două ori, dar Matcov a negat acest lucru.

Menționăm că, pe site-ul web al Agenției nu se găsește acest document, iar conducerea APP, Eugenia Cozonac nu răspunde la telefon.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Lantaur ro DI-4376
Chișinău
cer senin
31.1 ° C
31.2 °
31.1 °
89 %
4kmh
0 %
vin
33 °
sâm
33 °
Dum
32 °
lun
31 °
mar
35 °
Papir Print Ro DI-4406