Industrii
AcasăActualDin iulie la CFM va avea loc o majorare a salariilor cu...

Din iulie la CFM va avea loc o majorare a salariilor cu 70%

Din 1 iulie la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM) vor fi majorate salariile. Majorarea va constitui aproximativ 70%, de pe contul ajustării cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real, de la 1852 la 3500 de lei în cazul CFM. 

Ultima majorare de acest fel a fost operată în 2015. Conform Codului Muncii, în salariul minim nu se includ adaosurile, sporurile, plățile de stimulare şi compensare.

Amintim că, la data de 31 mai au fost achitate integral restanțele salariale față de angajații întreprinderii, acumulate pe parcursul anilor precedenți. Iar directorul general al CFM Oleg Tofilat a spus la ședința consiliului de administrație din 16 iunie că fondurile suplimentare necesare majorărilor salariale, circa 30 milioane lei lunar, vor fi alocate din contul majorării veniturilor întreprinderii, în special din urma fluxului sporit de tranzit a mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Ajustarea salariilor la CFM are loc inclusiv urmare a prescripțiilor Inspectoratului de Stat al Muncii, precum și a deciziei Comisiei pentru dialog social „angajator – salariaţi” din cadrul Î.S. Calea Ferată din Moldova.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
MGM ro DI-4357
Chișinău
nori împrăștiați
30.5 ° C
30.5 °
28.2 °
47 %
8.2kmh
40 %
Dum
29 °
lun
31 °
mar
34 °
mie
25 °
joi
27 °
Policontract DI_4403