Industrii
AcasăActualDin 7 martie, ANSA va întări controalele la frontieră pentru anumite produse...

Din 7 martie, ANSA va întări controalele la frontieră pentru anumite produse importate. Care sunt produsele și din ce țări provin?

Începând cu 7 martie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va spori temporar controalele la frontieră pentru anumite produse importate de origine non-animală. Acest lucru se aplică produselor din 28 de țări. Această decizie a fost luată la ordinul șefului ANSA, Radu Musteață.

Documentul include o listă de produse alimentare și de hrană pentru animale. Lista se bazează pe riscul de substanțe nocive (reziduuri de pesticide, paraziți etc.) în produse. Este vorba despre lămâi, grapefruit, ardei, oregano uscat din Turcia, arahide din SUA, nuci din Georgia, Argentina, Azerbaidjan etc.

Odată cu intrarea în vigoare a ordinului, furnizorii străini vor completa o declarație de răspundere personală, iar ANSA va efectua controale fizice ale mărfurilor și va preleva probe la birourile vamale. Rezultatele analizelor vor fi transmise birourilor teritoriale ale ANSA, ai căror reprezentanți vor monitoriza introducerea pe piață a produselor aprobate.

Importatorii de produse trebuie să își anunțe furnizorii că vor trebui să prezinte rezultatele analizelor pentru fiecare lot de produse. Prelevarea de probe poate avea loc atât în țara de origine a produselor, cât și în Republica Moldova. Fiecare lot va trebui să fie însoțit de un certificat oficial în conformitate cu eșantionul.

ANSA precizează că această soluție va asigura o verificare mai eficientă a mărfurilor importate și că vor fi introduse pe piață doar produse sigure.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Imona Grup ro DI-4368
Chișinău
cer senin
1.2 ° C
1.2 °
1.2 °
93 %
1.5kmh
0 %
lun
18 °
mar
9 °
mie
4 °
joi
8 °
vin
10 °
HR-Consulting Ro DI_4373