Industrii
AcasăActualDin 27 martie, în Chișinău va fi oprit agentul termic, deși se...

Din 27 martie, în Chișinău va fi oprit agentul termic, deși se așteaptă în continuare înghețuri

Începând cu 27 martie, agentul termic va fi oprit pentru toți consumatorii din Chișinău. Acest lucru a fost anunțat de primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a primăriei.

По его словам, потребителей в Кишиневе будут по-прежнему обеспечивать горячей водой.

Potrivit acestuia, consumatorii din Chișinău vor fi alimentați în continuare cu apă caldă.

„Solicit ca toate autoritățile să fie informate și cerem ca Termoelectrica să se conformeze, chiar dacă nu este o instituție aflată sub jurisdicția primăriei”, a conchis Ceban.

Cu toate acestea, săptămâna aceasta (27 martie-2 aprilie) se așteaptă să fie mai rece, cu temperaturi sub zero grade, de până la -2°.

Amintim că sezonul de încălzire în Chișinău a început pe 7 noiembrie 2022.

Anterior, la 16 septembrie, Comisia pentru Situații Excepționale a permis Termoelectrica să cumpere până la 190.000 de tone de păcură prin negocieri directe. Astfel, până la sfârșitul lunii octombrie, Moldova a primit cinci tranșe de păcură. Inițial, Moldova avea nevoie de aproximativ 320 de mii de tone de păcură pentru a supraviețui iernii.

Menționăm că, la 28 septembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noile tarife la energia electrică și termică pentru Termoelectrica și CET-Nord. Ca urmare, furnizorul de energie termică din Chișinău a început să o furnizeze la 2854 de lei pe Gcal. Aceasta este cu 32% mai scump decât tariful anterior, deși mai puțin decât a solicitat Termoelectrica, și anume 2921,8 lei pe Gcal.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
26.2 ° C
26.2 °
26.2 °
27 %
6.7kmh
0 %
mar
26 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
18 °