Industrii
AcasăActualDeținătorii de patente au organizat un protest. Cum a reacționat Alaiba?

Deținătorii de patente au organizat un protest. Cum a reacționat Alaiba?

Deținătorii de patente care se opun anulării patentelor la Chișinău au organizat un mic protest în fața clădirii Guvernului, unde se află și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Șeful ministerului, Dumitru Alaiba, și-a exprimat regretul că nu a fost prezent pentru a ieși în fața protestatarilor.

În același timp, el a scris o postare pe rețelele de socializare în care a subliniat faptul că mulți antreprenori nu sunt suficient de conștienți de toate avantajele noii forme de „activitate independentă”.

”Pentru că unii deținători de patentă mai au neclarități, am rugat mult șeful Serviciului Fiscal să dispună ca săptămâna asta toți șefii raionali ai Serviciului Fiscal să meargă prin piețe și să explice oamenilor toate detaliile tranziției”, a menționat Alaiba.

Potrivit ministrului, deținătorii de patente sunt deranjați cel mai mult de faptul că vor fi obligați să aibă aparat de casă. El consideră că, noua formă de comerț va fi mult mai transparentă și mai civilizată.

”Comercianții vor fi obligați să aibă aparat de casă. Asta nu se negociază și nu vom renunța. Orice activitate comercială trebuie să fie însoțită de aparat de casă și toți să-și plătească partea corectă din impozite. Este o normalitate”, a subliniat Alaiba.

Ministrul a amintit și avantajele noii forme de afaceri: 1% din vânzări, aparat de casă fără plată, fără rapoarte și hârțoage, plafon de vânzări de 4 ori mai mari decât la patentă și multe alte beneficii. ”Facem tot ce putem ca să-i îndrumăm pe oameni, să-i informăm, să-i scutim de falsuri și manipulări, să-i ajutăm în această tranziție, să reducem la minim gradul de incertitudine”, a mai spus Alaiba.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.mgm.md/
http://www.imonagrup.md/
Chișinău
cer senin
12.2 ° C
13.2 °
12.2 °
82 %
2.1kmh
0 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
29 °
sâm
28 °
Dum
25 °
https://www.stivuitor.md/
https://mediagallery.md/home/ro/
http://www.imonagrup.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/