Industrii
AcasăActualDeținătorii de construcții hidrotehnice vor fi obligați să dețină autorizația de mediu...

Deținătorii de construcții hidrotehnice vor fi obligați să dețină autorizația de mediu pentru folosirea apelor

Deținătorii de construcții hidrotehnice vor fi obligați să dețină autorizația de mediu pentru folosirea apelor și vor avea responsabilitatea de a întreține obiectivul acvatic. Proiectul de lege care vizează modalitățile prin care proprietarii construcțiilor hidrotehnice își pot exercita dreptul de folosință asupra terenului fondului apelor a fost adoptat de Parlament în lectura a doua.

De asemenea, modificările adoptate prevăd stabilirea relațiilor pecuniare pentru folosirea terenurilor fondului apelor, inclusiv a construcțiilor hidrotehnice amplasate pe acestea. Noua lege mai prevede acordarea unităților administrativ-teritoriale a dreptului de management asupra segmentelor de râuri al căror curs traversează intravilanul sau extravilanul acestora.

Inițiativa legislativă, care aparține deputatelor Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Ina Coșeru și Larisa Voloh, a fost adoptat cu votul a 54 de deputați și va intra în vigoare după o lună de la publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
MGM ro DI-4357