AcasăMass-mediaDecizia de alocare a banilor pentru indemnizații angajaților infectați cu COVID-19 a...

Decizia de alocare a banilor pentru indemnizații angajaților infectați cu COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial

Decizia Guvernului în exercițiu de alocare a peste 56 mln de lei pentru indemnizații angajaților medicali infectați cu COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial de miercuri, 31 martie, transmite MOLDPRES.

„Se alocă, din fondul de intervenție al Guvernului 56 160,0 mii lei autorităților administrației publice centrale şi locale pentru acordarea indemnizațiilor unice personalului medical infectat cu COVID-19”, indică decizia Executivului.

Banii vor fi distribuiți Ministerelor Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, Afacerilor Interne, Justiției, consiliilor locale din ţară, executivului UTA Gagauz-Yeri. Angajaţii infectaţi cu COVID-19 la locul de muncă, conform legislaţiei, vor primi o indemnizație unică în valoare de 16 mii de lei.

Autoritățile publice nominalizate în document, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare alocate, poartă responsabilitate pentru datele prezentate și vor întocmi, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective prin intermediul instituțiilor în care persoanele activează. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va informa autoritățile administrației publice locale cu privire la lista nominală a beneficiarilor de indemnizații unice, conform prevederilor acestei hotărâri.

Decizia a intrat în vigoare astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

La „Trei întrebări fără politică” răspunde Galina Zablovscaia

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi, la întrebări răspunde Galina Zablovscaia. Scurtă prezentare: Galina Zablovckaia este inginer-electronist după specialitate. Şi-a început activitatea profesională...
Chișinău
cer senin
13.3 ° C
13.3 °
12.2 °
77 %
0.5kmh
0 %
lun
17 °
mar
13 °
mie
14 °
joi
11 °
vin
20 °