AcasăMass-mediaDecizia de aderare la Tratatul european EUROCARIS a fost publicată în Monitorul...

Decizia de aderare la Tratatul european EUROCARIS a fost publicată în Monitorul Oficial

Monitorul Oficial de vineri, 20 august, a publicat Hotărârea Guvernului de aprobare a proiectului de lege privind aderarea Republicii Moldova la Tratatul cu privire la Sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS), semnat la 29 iunie 2000.

Conform proiectului, Guvernul va întreprinde măsurile necesare pentru realizarea prevederilor Tratatului menționat.

Republica Moldova va desemna Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal în calitate de autoritate națională responsabilă de controlul respectării normelor de protecție a datelor cu caracter personal prevăzute în baza Tratatului nominalizat.

De asemenea, ţara noastră va desemna Agenția Servicii Publice în calitate de autoritate națională de înmatriculare responsabilă de gestionarea băncilor de date centrale în ceea ce privește vehiculele și permisele de conducere necesare Sistemului european de informații privind vehiculele și permisele de conducere.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va asigura remiterea instrumentelor de aderare depozitarului.

EUCARIS este o platformă informatică prin care autorităţile de înmatriculare a autovehiculelor din statele membre UE, semnatare ale Tratatului, pot schimba în timp real informaţii care să ajute la verificarea autenticității şi stării unui vehicul (furat, radiat, accidentat grav etc.), în cazul reînmatriculării vehiculului respectiv într-un alt stat membru.

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

Astăzi, în cadrul rubricii „Trei întrebări fără politică”, discutăm cu Victor Țurea

Astăzi, în cadrul rubricii "Trei întrebări fără politică", discutăm cu Victor Țurea Scurtă prezentare: Victor Grigorievici Țurea - fondator și director al companiei „Birovits", specializată...
HR-Consulting Ro DI_4373
Chișinău
cer acoperit de nori
7.7 ° C
8.2 °
7.7 °
97 %
0.5kmh
90 %
joi
12 °
vin
18 °
sâm
20 °
Dum
25 °
lun
19 °
Lantaur ro DI-4384