Industrii
AcasăActualDe la începutul anului, cotațiile Platts la benzină și la motorină au...

De la începutul anului, cotațiile Platts la benzină și la motorină au crescut cu circa 100$/tona. ANRE a stabilit noile prețuri la carburanți

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noile prețuri la carburanți pentru ziua de mâine, 17 ianuarie. Astfel, un litru de benzină se scumpește cu 17 bani și va costa 24,20 lei, iar un litru de motorină se scumpește cu 13 bani și va costa 23,94 lei. 

În acest sens, ANRE informează că ultimele majorări ale prețurilor la carburanți se datorează în special creșterii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor.

Potrivit Agenției, de la începutul anului curent, cotațiile Platts la benzină și la motorină au crescut cu circa 100$/tona. Totodată, prețul petrolului a înregistrat săptămâna precedentă o majorare de 8%, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere din octombrie 2022.

”În același timp, statisticele publicate de către Globalpetrolprices.com plasează în continuare Republica Moldova în top 4 țări cu cele mai mici prețuri la carburanți de pe continentul european. Prețuri mai joase decât în Republica Moldova pot fi găsite doar în Federația Rusă, Belarus și Turcia, țări care dispun de capacități proprii semnificative de producere și care reprezintă jucători importanți în lanțul logistic regional de utilizare a petrolului rusesc”, se arată în comunicatul ANRE.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
cer senin
1.2 ° C
1.2 °
1.2 °
93 %
1.5kmh
0 %
lun
18 °
mar
9 °
mie
4 °
joi
8 °
vin
10 °
HR-Consulting Ro DI_4373