Industrii
AcasăActualDe la 1 octombrie, viitorilor șoferi le va fi mai ușor să...

De la 1 octombrie, viitorilor șoferi le va fi mai ușor să treacă examenul medical pentru a obține un permis. Ce se va schimba?

De la 1 octombrie, Moldova va simplifica examenele medicale pentru obținerea permiselor de conducere de categoriile AM, A1, A2, A, B1 și B. Examinarea medicală a conducătorilor auto va fi efectuată de acum înainte de către un medic de familie, cu excepția cazului în care aceștia suferă de anumite boli.

Ministerul Sănătății comunică că medicul de familie va putea obține toate datele necesare privind starea de sănătate a viitorilor șoferi din sistemul informațional. În acest caz, dacă în timpul examinării medicul de familie constată că solicitantul suferă și/sau se află sub supraveghere medicală pentru una sau mau multe afecțiuni sau constată riscuri și pericole care pot apărea în timpul conducerii vehiculelor, să fie consultat de Comisia medicală teritorială de examinare a conducătorilor auto, care include specialiști de profil ingust.

Totodată, informația privind problemele de sănătate mintală sau cele legate de consumul de droguri și alcool va fi furnizată medicilor de familie de Centrele comunitare de sănătate mintală și Dispensarul Republican de Narcologie, în baza solicitării acestuia, în termen maxim de trei zile lucrătoare.

Aceste modificări nu îi vor afecta pe cei care nu au un medic de familie. Și aceștia trebuie să se supună unei comisii medicale.

În ceea ce privește obținerea permisului de conducere din grupa II profesioniști, examinarea medicală se va realiza, în continuare, în cadrul comisiilor teritoriale de examinare medicală a conducătorilor auto. În cadrul acestor comisii, vor trece examenul medical și persoanele care nu sunt înregistrate pe lista unui medic de familie.

Menționăm că categoria B din cel de-al doilea grup implică utilizarea permiselor în scopuri profesionale – conducere de taxiuri sau ambulanțe.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.wippo.md/
https://www.stivuitor.md/
http://www.imonagrup.md/
Chișinău
cer senin
12.2 ° C
13.2 °
12.2 °
82 %
2.1kmh
0 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
29 °
sâm
28 °
Dum
25 °
http://trendseter.md/
https://www.stivuitor.md/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418