Industrii
AcasăActualDe la 1 ianuarie, doar consumatorii cu categoria de vulnerabilitate energetică foarte...

De la 1 ianuarie, doar consumatorii cu categoria de vulnerabilitate energetică foarte ridicată vor primi compensații la lumină

De la 1 ianuarie, compensația pentru energia electrică în Moldova este calculată doar pentru consumatorii cu o categorie foarte înaltă de vulnerabilitate energetică. Acest lucru a fost declarat de Premier Energy, menționând că tariful compensabil este de 3,3 lei pe kWh. Pentru celelalte categorii, prețul energiei electrice este de 3,42 lei pe kWh și nu este compensat.

Premier Energy a precizat că, în cazul în care prețurile de furnizare a energiei pentru consumatorii casnici sunt mai mici decât tarifele compensate stabilite în funcție de categoria de vulnerabilitate energetică, furnizorii nu aplică compensarea și furnizează energie la tariful de furnizare pentru consumatorii casnici. Ca urmare, consumatorii cu o categorie înaltă nu vor primi mai multe compensații, transmite newsmd.md.

Astfel, la un tarif de energie electrică de 5-6 lei pe kWh, cetățenii cu vulnerabilitate foarte ridicată plătesc 3,7 lei pe kWh, iar cetățenii cu vulnerabilitate mare plătesc 4,2 lei.

Prețul energiei electrice a fost redus începând cu 8 decembrie. De exemplu, pentru consumatorii casnici ai Premier Energy, ale căror instalații electrice sunt conectate la rețeaua de distribuție de joasă tensiune (0,4 kWh), prețul energiei electrice a scăzut de la 5,91 la 4,62 lei pe kWh, adică cu 21,8%. În această situație, consumatorii cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată au plătit 3,3 lei pe kWh pentru energia electrică, iar cei cu vulnerabilitate energetică ridicată au plătit 3,7 lei.

Din ianuarie 2023, prețurile la energia electrică au fost reduse din nou în Moldova. În special, pentru consumatorii casnici Premier Energy ale căror instalații electrice sunt conectate la rețelele de distribuție de joasă tensiune (0,4 kWh), prețul energiei electrice a fost redus cu 26%, de la 4,62 la 3,42 lei pe kWh.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
cer senin
0.2 ° C
0.2 °
0.2 °
64 %
0.5kmh
0 %
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
13 °
lun
10 °
mar
3 °
Intertext ro DI-4356