Industrii
AcasăActualDe ce vinurile au nevoie de medalii, cum are loc degustarea și...

De ce vinurile au nevoie de medalii, cum are loc degustarea și ce foloase aduce? Explicațiile fondatorului vinăriei Vinum Estate

Pentru a promova vinul în alte țări, trebuie să participați la concursuri și degustări internaționale, dar aceasta este o poveste costisitoare. În medie, poate costa până la 400 de euro. Vladlen Ujacov, fondatorul vinăriei Vinum Estate, a declarat acest lucru în cadrul emisiunii “Поговорим о деньгах”.

Potrivit acestuia, evaluarea unei unități variază între 140 și 200 de euro, în funcție de concurs, fără transport. Iar la competiție, de obicei se transmit mai multe sticle odată.

Ujacov a explicat cum se desfășoară concursurile: „Trimitem o cutie de vin prin poștă în Germania, Franța, Belgia, Portugalia, Coreea și alte țări. Nu știm care vor fi experții sau câți vor fi la număr, așa cum ei nu știu de unde vine vinul sau cine l-a produs. Degustările sunt întotdeauna oarbe. Apoi, fiecare producător este anunțat prin poștă câte puncte au obținut vinurile sale și dacă au fost medaliate”.

În același timp, doar 30% dintre vinurile care obțin peste 90 de puncte primesc medalii la concursurile internaționale.

Vinificatorul a remarcat că Vinum Estate a câștigat cinci medalii de aur în acest an pentru vinul său roșu Feteasca Neagră 2020. „Nu avem aproape niciun vin fără medalii. Încercăm să participăm la diferite competiții cât mai des posibil, pentru că este o evaluare externă. Putem sta cât vrem pe piața internă, dar este ca și cum ne-am antrena fără competiții internaționale”, spune expertul.

Ujacov adaugă că medalia este o modalitate de promovare chiar pe sticlă. „Sunt consumatori care nu acordă atenție medaliilor, dar sunt și cei pentru care este important. Cum știu oamenii din alte țări dacă un vin este bun sau nu? Dacă văd o mulțime de medalii de aur pe sticlă (adică 90 de puncte sau mai mult), ei înțeleg că experții i-au acordat o notă mare, ceea ce înseamnă că este de calitate”, conchide el.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
77 %
3.6kmh
0 %
Dum
19 °
lun
22 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
16 °