Industrii
AcasăActualDe ce scade categoria de vulnerabilitate energetică pentru cetățeni? Explică Ministerul Muncii

De ce scade categoria de vulnerabilitate energetică pentru cetățeni? Explică Ministerul Muncii

Categoria de vulnerabilitate energetică pe compensatii.gov.md a fost schimbată la unii cetățeni, deși veniturile lor nu au crescut, iar situația lor financiară a rămas aceeași. Svetlana Staci, șefa Departamentului de politici privind sărăcia și vulnerabilitatea energetică din cadrul Ministerului Muncii, a declarat că ar putea exista mai multe motive. Printre acestea se numără: introducerea de noi „filtre” în sistem, noi prețuri la energie și modificări ale veniturilor și cheltuielilor populației, relatează TUK

Potrivit acesteia, categoria de vulnerabilitate a fiecărei persoane este stabilită lunar, în funcție de salariu, disponibilitatea unui credit ipotecar, numărul de copii din familie, raportul dintre venituri și cheltuieli. Aceasta a precizat că compensația este calculată pe baza încasărilor, a datelor din cereri și a informațiilor de la Serviciul Fiscal.

Staci a precizat că Ministerul Muncii a identificat că unii cetățeni au indicat un venit mai mic decât în realitate, însă datele de la Serviciul Fiscal au arătat că venitul era mai mare.

„În mod firesc, acestor persoane li se acordă o categorie de vulnerabilitate mai mică pentru că au înșelat statul. Unele, de exemplu, au avut salarii mai mari în decembrie decât în lunile anterioare, astfel încât categoria a fost, de asemenea, modificată. Deci, dacă în decembrie ați avut o categorie mare, s-ar putea să scadă pentru că veniturile au crescut și sunt mai mulți bani”, a adăugat ea.

Șeful departamentului a confirmat, de asemenea, și contrariul – în decembrie, categoria de vulnerabilitate energetică a multor persoane a crescut. Acest lucru se întâmpla în cazul în care venitul unei persoane scădea sau cheltuielile creșteau, de exemplu, în cazul în care în familie apărea un copil.

Cu toate acestea, sistemul poate, de asemenea, să facă o greșeală și să schimbe categoria de vulnerabilitate. În același timp, nimeni nu este notificat personal cu privire la schimbarea categoriei, așa că trebuie să vă uitați în contul dvs. pe site. Oamenii vor putea vedea modificările nivelului de vulnerabilitate energetică în factura de luna viitoare.

Ea a explicat ce trebuie să facă cei care au o categorie de vulnerabilitate redusă: „Scrieți pe site-ul de asistență la [email protected] și vă vor răspunde în termen de 7-9 zile cu recomandări despre ce trebuie să faceți. Pentru un răspuns oficial, trebuie să scrieți la poșta Ministerului Muncii. De asemenea, puteți merge la orice bibliotecă, iar asistenții sociali vă vor explica totul, vor corecta unele erori sau vor contacta agenția pentru o corecție completă.

Când a fost întrebată „de ce durează atât de mult timp pentru a procesa cererile de asistență”, Staci a răspuns că acolo lucrează doar 10-12 persoane, iar numărul cererilor depășește 800.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
MGM ro DI-4357
Chișinău
cer acoperit de nori
-1.2 ° C
-0.8 °
-1.2 °
81 %
5.7kmh
100 %
Dum
-1 °
lun
-1 °
mar
-1 °
mie
2 °
joi
-4 °
Intertext ro DI-4356