Industrii
AcasăActual”Dacă vă sperie plăcintele cu ”brânză” din ulei de palmier, în zădar...

”Dacă vă sperie plăcintele cu ”brânză” din ulei de palmier, în zădar vă speriați. Totul abia începe”. Ioniță, despre consumul mediu de ulei de palmier

Uleiul de palmier este campionul producției la nivel global. Producția anuală a ajuns la 75 milioane tone, cea ce înseamnă un consum mediu pe glob de 9,2 kg pe cap de locuitor. Declarația a fost făcută de analistul economic Veaceslav Ioniță, după ce ieri, 06 martie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor(ANSA) a informat că în urma unor acțiuni ample de control la unitățile de producere a plăcintelor din țară s-a depistat că în medie 80% din produse denumite „Plăcinte cu brânză” nu conțin brânză proaspătă de vaci în calitate de umplutură, ci un amestec cu produse pe bază de grăsimi vegetale.

”Știrea cu plăcintele cu brânză, care nu au brânză a bulversat puternic societatea moldovenească. Dacă vă sperie plăcintele cu ”brânză” din ulei de palmier, în zădar vă speriați. Totul abia începe”, spune analistul.

Potrivit lui, Republica Moldova cu importurile sale de 1,6-1,8 mii tone anual, are un consum mediu de 0,9 kg pe cap de locuitor. ”Aici trebuie să adăugăm și produsele alimentare importate, care deja conțin ulei de palmier și atunci, ajungem la maxim 2-3 kg pe cap de locuitor”, a precizat expertul.

Ioniță a mai menționat: ”Astfel Moldova la acest capitol doar descoperă lumea Uleiului de Palmier, având un consum mediu de 3-4 ori mai mic decât media globală”.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
HR-Consulting Ro DI_4373
Chișinău
cer senin
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
32 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
18 °
mar
5 °
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni