Industrii
AcasăActualCurtea de Conturi a demarat auditul conformității în domeniul gazelor naturale

Curtea de Conturi a demarat auditul conformității în domeniul gazelor naturale

Curtea de Conturi a demarat auditul conformității în domeniul gazelor naturale. Potrivit unui comunicat publicat pe 11 ianuarie, acțiunea are drept scop verificarea conformități cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale cărora le-au fost impuse obligații de serviciu public, precum și la întreprinderile înrudite, scrie Newsmaker.

Misiunea de audit a fost inițiată de Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) la data de 10 ianuarie curent, după promulgarea Legii nr. 244 din 24.12.2021.

Entitatea principală, supusă auditului, este SA „Moldovagaz”, iar aria auditului cuprinde întreprinderile care practică activitate de transportare, distribuire a gazelor naturale, precum și alte genuri de activitate, fondator al cărora este SA „Moldovagaz”.

„În context, astăzi, 11 ianuarie, la sediul entității auditate a avut loc ședința de inițiere a misiunii de audit, cu participarea echipei de audit și membrilor CCRM, responsabili de audit. Auditul este realizat în conformitate cu Programul de audit al CCRM pe anul 2022, în strictă concordanță cu Standardele internaționale ale organizației de profil INTOSAI”, au precizat reprezentanții instituției.

Conform proiectului de lege adoptat în luna decembrie în lectură finală, raportul de audit va fi prezentat până la 30 noiembrie 2022.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
câțiva nori
32.2 ° C
32.2 °
32.2 °
41 %
5.1kmh
20 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
33 °
sâm
35 °
Papir Print Ro DI-4406