Industrii
AcasăActualCunev: Va fi o revoluție în sfera IT, „dacă se va putea...

Cunev: Va fi o revoluție în sfera IT, „dacă se va putea achita cu cardul semințele de la piață

Potrivit Președintelui Asociației companiilor IT, Veaceslav Cunev, dacă autoritățile ar reduce comisionul pentru plățile cu cardul de la 3% la 0,5%, atunci circulația fondurilor fără numerar ar crește semnificativ, iar companiile ar avea mai multe venituri. El a vorbit despre acest lucru în cadrul emisiunii „Территория свободы”.

„Am vorbit cu autoritățile despre necesitatea introducerii Legii privind activitatea independente. Pentru angajații din domeniul tehnologiilor IT, acest lucru este deosebit de important, deoarece va fi posibilă deschiderea unui cont bancar de activitate independentă, iar la sfârșitul lunii, banca însăși va încasa taxele pe care angajatul trebuie să le plătească. În acest fel și banca va funcționa legal, și compania ”, a explicat Cunev.

Șeful asociației a discutat despre aceste probleme cu Ministerul Economiei. „Revoluția se va întâmpla dacă se va putea achita cu cardul semințele de la piață – acest lucru va fi benefic atât pentru consumator, cât și pentru bunica care vinde. Acest lucru va alunga economia subterană”, a spus el.

„Tehnologic, sectorul IT este pregătit pentru astfel de schimbări, dar totul depinde de voința autorităților. Le-am arătat cum funcționează, iar ei trebuie să se gândească în prealabil la acest lucru, pentru că atunci nu vor avea timp să-l dezvolte. Din păcate, autoritățile nu aud întotdeauna mediul de afaceri”, a conchis Cunev.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Papir Print Ro DI-4406
Chișinău
cer senin
18.2 ° C
18.9 °
16.2 °
49 %
6.7kmh
0 %
lun
15 °
mar
17 °
mie
19 °
joi
22 °
vin
21 °
Tehgaz Grup S.R.L.