AcasăAgriculturaCultivarea sfeclei de zahăr rămâne o ramură strategică pentru țara noastră, susţine...

Cultivarea sfeclei de zahăr rămâne o ramură strategică pentru țara noastră, susţine ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a efectuat o vizită de lucru la fabricile de zahăr, pentru a analiza situația curentă din sector. Reprezentanții industriei de zahăr au informat oficialul despre provocările financiare, capacitățile de producție, cantitatea recoltată și calitatea materiei prime furnizată.

„Atenția Ministerului Agriculturii este concentrată pe dezvoltarea industriei de zahăr, în scopul obținerii unei eficiențe sporite a activității economice desfășurate de întreprinderile din sector. Cultivarea și prelucrarea sfeclei de zahăr rămâne o ramură strategică pentru țara noastră, motiv pentru care trebuie să sporim competitivitatea zahărului autohton atât pe piața internă, cât și pe cea externă”, a subliniat Viorel Gherciu.

Conform datelor ministerului, în anul 2021, de pe cele 16,3 mii ha, se prognozează o recoltă globală de sfeclă de zahăr de circa 733,5 mii tone. Până în prezent au fost recoltate peste 50% din suprafețele însămânțate cu sfeclă.

Foto: MAIA

alocapitala
bazadedate

La „Trei întrebări fără politică” răspunde Galina Zablovscaia

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi, la întrebări răspunde Galina Zablovscaia. Scurtă prezentare: Galina Zablovckaia este inginer-electronist după specialitate. Şi-a început activitatea profesională...
Indexterm Ro DI-4300
Chișinău
cer senin
1 ° C
1.6 °
-1.8 °
75 %
0.9kmh
0 %
mie
7 °
joi
10 °
vin
12 °
sâm
5 °
Dum
3 °
Papir Print Ro DI-4406