Industrii
AcasăActualCu pași siguri spre o energie verde. Vinăria Purcari își instalează un...

Cu pași siguri spre o energie verde. Vinăria Purcari își instalează un sistem fotovoltaic

Producătorul de vin Purcari își instalează un sistem fotovoltaic. Stația va permite producerea a circa 240.000 kWh anual, însemnând că aproximativ 15% din necesarul de energie al vinăriei va fi produs din resurse regenerabile.

”Angajamentul nostru pentru sustenabilitate, pe care l-am adoptat odată cu intensificarea problemelor de mediu, se realizează cu pași mici, dar siguri. Cea mai recentă investiție în acest sens privește instalarea unui sistem fotovoltaic în cadrul Château Purcari”, se arată pe pagina de Facebook a Purcari Wines.

Stația fotovoltaică este constituită din 448 panouri monocristaline, fiecare având puterea de 450 Wați, și 2 invertoare trifazate, cu capacitatea de convertire de 110 kW, ocupând o suprafață de 1.025 m2.

„Datorită instalării sistemului fotovoltaic la Château Purcari vom fi capabili să acoperim în mod sustenabil o parte a consumului nostru de energie cu energie solară și să reducem amprenta de carbon asupra mediului”, spune Nicolae Chiosa, Director de Producție al Grupului Purcari.

Château Purcari planifică mărirea parcului fotovoltaic în următorii ani pentru a atinge o acoperire de 80% din consumul total de energie cu energie verde.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni
Chișinău
cer senin
-6.2 ° C
-4.8 °
-6.2 °
80 %
5.7kmh
0 %
joi
-0 °
vin
2 °
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
-1 °
Real Business Ro DI_4410