Industrii
AcasăActualCu ce se vor delecta liderii europeni la summitul de la Castelul...

Cu ce se vor delecta liderii europeni la summitul de la Castelul Mimi. BP a aflat detalii

Administrația prezidențială din republica Moldova a organizat astăzi, 24 mai, un tur de presă la Castelul Mimi, unde va avea loc, la 1 iunie, Summit-ul al Comunității Politice Europene.

Jurnaliștii au fost informați și li s-au prezentat condițiile de lucru în timpul summitului. În total, peste 700 de jurnaliști din Europa, Japonia și chiar din SUA vor primi acreditare.

Aceștia vor fi duși la summit cu două trenuri. Iar procesul de securitate va dura mai mult de două ore.

În castel, reprezentanții presei au avut parte și de un desert tradițional moldovenesc – Babă neagră cu înghețată de vin. Acesta este desertul cu care vor fi delectați liderii europeni. Acesta va fi servit cu vin ice-wine.

Alex Frolov, directorul general al Mimi, a declarat că o comisie din partea UE lucrează deja de o lună la castel pentru a verifica calitatea și siguranța fiecărui fel de mâncare gătită la Mimi. Meniul pentru oaspeții de la summit a fost aprobat, a spus el. Vinul a fost, de asemenea, aprobat de comisie.

Menționăm că a fost interzis procesul de fotografiere sau filmare în incinta castelului – din cauza instalării infrastructurii critice pentru summit.

Amintim că, cea de-a doua reuniune a comunității politice europene va avea loc pe 1 iunie la castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, din Republica Moldova. La aceasta vor participa 47 de președinți și prim-miniștri, precum și șefi ai structurilor europene. În vederea pregătirii evenimentului, poliția și forțele speciale Fulger au început deja antrenamentele în capitală, care vor continua până la sfârșitul lunii mai. În timpul summitului din 1 iunie, în capitală vor fi luate măsuri de securitate: cerul va fi parțial închis pentru zborurile civile, parcarea mașinilor în anumite locuri va fi interzisă, iar unele drumuri vor fi blocate.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
31 %
3.1kmh
0 %
mar
23 °
mie
23 °
joi
24 °
vin
25 °
sâm
18 °