Industrii
AcasăActualCSE: Energocom va restitui în bugetul de stat 1 miliard de lei....

CSE: Energocom va restitui în bugetul de stat 1 miliard de lei. Ce alte decizii au fost luate

În contextul stabilizării situației pe piața gazelor naturale, scăderii prețului pentru achiziționarea acestora, dar și ținând cont de rezervele suficiente acumulate pentru sezonul rece 2023 – 2024, SA „Energocom” va restitui în bugetul de stat mijloace financiare în valoare de 1 miliard de lei. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

O altă decizie ține de majorarea capacității de transportare a gazelor către depozitele de stocare din Ucraina. Operatorul sistemului de transport va pune la dispoziția SA „Energocom”, pentru perioada de până la 1 noiembrie 2023, capacități suplimentare create pe parcursul întregii perioade la toate punctele de interconectare.

De asemenea, în scopul asigurării necesarului de energie electrică pentru piața internă, în perioada octombrie – decembrie 2023, SA „Energocom” va procura energia electrică solicitată de furnizori și operatorii de sistem, prin încheierea contractelor în baza negocierilor directe sau prin bursă. În cazul în care condițiile de procurare a energiei electrice vor fi modificate, furnizorii și operatorii de sistem vor încheia, în decurs de 2 zile lucrătoare de la semnarea contractelor de achiziție, acorduri adiționale la contractele cu SA „Energocom”.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://mediagallery.md/home/ro/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/
Chișinău
cer senin
12.2 ° C
13.2 °
12.2 °
82 %
2.1kmh
0 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
29 °
sâm
28 °
Dum
25 °
https://www.stivuitor.md/
https://www.mgm.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418