Industrii
AcasăActualCSE a revizuit lista produselor social importante la comercializarea cărora se aplică...

CSE a revizuit lista produselor social importante la comercializarea cărora se aplică adaosul comercial limitat. Ce alimente s-ar putea scumpi

În cadrul ședinței de ieri, 17 mai, a Comisiei pentru Situații Excepționale(CSE), a fost revizuită lista produselor social importante la comercializarea cărora se aplică adaosul comercial limitat. Acest lucru s-a făcut pentru evitarea unui eventual deficit pe careva categorii de produse în beneficiul cetățenilor. 

Astfel, potrivit Dispoziției CSE, carne de pasăre (de cocoși și găini) netranșate în bucăți, proaspete, refrigerate sau congelate, precum și peștii congelați, cu excepția salonidelor, se vor vinde cu adaos comercial limitat, iar cartofii, ceapa, varza albă, morcovii și sfecla roșie în stare proaspătă au fost scoase din lista produselor importante.

Totodată, prin decizia Comisiei a fost aprobată alocarea către primăria orașului Șoldănești a 8,4 milioane de lei, din Fondul de intervenție al Guvernului, pentru reparația unui bloc de locuit. Clădirea, dată în exploatare în perioada sovietică cu mari abateri de la standardele de calitate, a fost avariată în urma cutremurului din noiembrie anul trecut. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru restabilirea integrității blocului, termoizolarea fațadelor și reparația acoperișului clădirii, astfel încât locatarii să se afle în condiții de maximă siguranță.

Ministerul Afacerilor Interne urmează să înainteze spre aprobare un proiect de Hotărâre în acest sens, iar Ministerul Finanțelor va aloca mijloacele financiare necesare.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
31 %
3.1kmh
0 %
mar
23 °
mie
23 °
joi
24 °
vin
25 °
sâm
18 °