Industrii
AcasăActualControlul de stat asupra securității ZEL-urilor va fi consolidat. Va fi posibilă...

Controlul de stat asupra securității ZEL-urilor va fi consolidat. Va fi posibilă efectuarea controalelor inopinate

Controlul de stat asupra securității Zonelor Economice Libere (ZEL) va fi consolidat. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de mai mulți deputați ai Fracțiunii PAS și a fost examinat, ieri, 24 mai, de Comisia economie, buget și finanțe.

Temei pentru această inițiativă legislativă a servit incendiul de la sfârșitul anului 2022, care s-a produs pe teritoriul Portului Internațional Liber „Giurgiulești”, iar organele de supraveghere, inclusiv Agenția de Supraveghere Tehnică, nu au putut interveni cu control inopinat imediat din cauza obstacolelor legislative.

Astfel, prin  modificările propuse va fi posibilă efectuarea controalelor inopinate, în cazul în care vor exista informaţii sau indicii, susținute prin probe aflate în posesia organelor de control, despre existenţa situaţiilor de avarie, incident sau încălcare gravă a regulilor de securitate ori siguranţă care prezintă pericol iminent și imediat pentru mediu, viaţă, sănătatea și proprietatea persoanelor.

Proiectul de lege urmează a fi supus consultărilor publice, în conformitate cu prevederile legale și supus dezbaterilor în plenul Parlamentului.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
31 %
3.1kmh
0 %
mar
23 °
mie
23 °
joi
24 °
vin
25 °
sâm
18 °