AcasăConstrucțiiConstrucția podului peste Bâc și pasajului pe drumul M1 va fi reluată...

Construcția podului peste Bâc și pasajului pe drumul M1 va fi reluată la sfârșitul acestei luni

Lucrările de construcție a podului peste râul Bâc și pasajului peste calea ferată pe drumul național M1 Frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 95-96, vor fi reluate la sfârșitul lunii februarie, conform prevederilor noului contract, cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

În cadrul ședinței de astăzi a conducerii instituției cu antreprenorul, s-a anunţat despre reluarea lucrărilor de montare a suprastructurii de rezistență, amenajare a straturilor rutiere pe poduri și efectuarea pe sectorul de drum național M1 a lucrărilor de defrișare a copacilor, demolare a sistemului rutier existent și amenajare a straturilor bituminoase noi din preajma drumului de acces spre zona industrială „Pruncul”.

„Podul peste râul Bîc și pasajul peste calea ferată asigură conexiunea cu statele vecine România și Ucraina, fiind un proiect complex, strategic important pentru infrastructura Republicii Moldova. Monitorizez personal reluarea lucrărilor de construcție, în conformitate cu prevederile noului contract încheiat, astfel încât acestea să se efectueze în corespundere cu graficul și termenii stabiliți’’, a subliniat directorul general interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Licitația privind lucrările de construcție a podurilor pe traseul național M1 a fost desfășurată la sfârșitul lunii decembrie 2020. Contractul în valoare de peste 34 milioane de lei a fost semnat la sfârșitul lunii ianuarie a anului curent și este finanțat din sursele Fondului rutier.

Proiectul prevede reabilitarea podului peste râul Bâc cu patru deschideri și o lungime de 80 metri, iar cel peste calea ferată – cu trei deschideri şi o lungime de 60 metri. Antreprenorul asigură că va finaliza integral lucrările de construcție către sfârșitul anului 2021.

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

TREI ÎNTREBĂRI FĂRĂ POLITICĂ CU ALA KUROCICHINA

Astăzi, în cadrul rubricii "Trei întrebări fără politică", vorbim cu Ala Kurocichina. Scurtă prezentare: Ala Kurocichina este director corporativ al companiei internaționale APL GO, care...
Papir Print Ro DI-4381
Chișinău
cer senin
22.7 ° C
22.7 °
21.2 °
60 %
0.5kmh
0 %
Dum
23 °
lun
20 °
mar
19 °
mie
16 °
joi
18 °
Indexterm Ro DI-4300