AcasăTransport și comunicațiiAvia Invest a acuzat primăria că a blocat construcția unui nou terminal...

Avia Invest a acuzat primăria că a blocat construcția unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău

Autoritățile locale refuză în continuare să ofere companiei Avia Invest certificatul de urbanism pentru proiectarea noului terminal la Aeroportul Internațional Chișinău.

Pentru a putea începe lucrările de construcție a noului terminal, Avia Invest a depus repetat solicitare la Primăria Chișinău în vederea obținerii certificatului de urbanism, însă continuă să primească aviz negativ.

Autoritățile invocă de fiecare data motive nejustificate și neîntemeiate legal, tergiversând astfel procesul de reconstrucție planificat de concesionarul aeroportului.

Deși compania Avia Invest a operat toate modificările necesare la solicitările repetate, în conformitate cu noile prevederi legale în vederea obținerii actelor permisive de construcție, răspunsul autorităților continuă să fie unul negativ.

Refuzul autorităților ridică multe semne de întrebare și nedumerire, iar compania Avia Invest le cataloghează ca fiind o tentativă de a submina agresiv activitatea investitorului aeroportului.

Mai mult decât atât, refuzul nemotivat al municipalității pune gestionarul aeroportului în imposibilitatea de a-și onora obligațiile contractuale în procesul de modernizare a Aeroportului Internațional Chișinău și reprezintă o încălcare gravă a drepturilor investitorului.

Proiectul noului terminal, prezentat opiniei publice, ar urma să aibă o suprafață de până la 32 mii de metri pătrați și ar putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere în prima etapă până la 4,5 milioane de pasageri.

Pentru construcția noului terminal investitorul a alocat peste 60 de milioane de euro, iar pentru realizarea lui vor fi create câteva mii de locuri de muncă noi.

alocapitala
bazadedate

„3 întrebări fără politică”, discutăm cu Mariana Radov

Astăzi, sub titlul "3 întrebări fără politică", discutăm cu Mariana Radov. Informație succintă: Radov Mariana - consultant în management certificat internațional, membru al Consiliului Internațional...
MGM ro DI-4357
Chișinău
cer senin
2.7 ° C
3.2 °
2.7 °
62 %
5.1kmh
0 %
sâm
3 °
Dum
3 °
lun
4 °
mar
4 °
mie
5 °
Imona Grup ro DI-4368