Industrii
AcasăActualConstrucția liniei electrice aeriene 400 kV Vulcănești- Chișinău, preconizată în primăvara anului...

Construcția liniei electrice aeriene 400 kV Vulcănești- Chișinău, preconizată în primăvara anului 2023. Cum derulează lucrările

Lucrările primei etape de construcție a liniei electrice aeriene 400 kV Vulcănești- Chișinău sunt realizate în proporție de 80%. Construcția propriu-zisă se preconizează a fi inițiată în primăvara anului 2023. Anunțul a fost făcut astăzi, 18 noiembrie, de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

El a enumerat procedurile deja finalizate: Investigarea preliminară a solului; Proiectul tehnic pentru toate cele trei tipuri de piloni; Lucrările de descărcare de sarcină arheologic; Studiul pentru evaluarea riscului aviar; Testarea pilonilor (pentru tipul de piloni cu pondere de 85% din totalul pilonilor).

Spre finalizare: Planul și profilul LEA – realizare cca. 95%; Testarea altor două tipuri de piloni (urmând a fi încheiată până la finele anului 2022).

În derulare: Studiile pentru evaluarea aspectelor de mediu și sociale specifice amplasamentului – în derulare; Studiul privind acțiunile de strămutare – în derulare.

Amintim că activitatea de construcție a liniei electrice aeriene (LEA)Vulcănești-Chișinău include 2 etape: 1.Elaborarea proiectului tehnic detaliat; 2. Livrarea materialelor și desfășurarea lucrărilor de construcție LEA.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
Sandar_Vs Ro DI-4340