Industrii
AcasăActualConstrucția drumului de ocolire a orașului Comrat, aproape de final. Valoarea lucrărilor...

Construcția drumului de ocolire a orașului Comrat, aproape de final. Valoarea lucrărilor – 29,4 milioane de euro

Lucrările de construcție a drumului de ocolire a orașului Comrat, o șosea nouă ce include șase poduri, vor fi finalizate în scurt timp. În acest scop, a fost inițiată activitatea grupului de lucru pentru recepția la terminarea lucrărilor formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor(ASD), Agenției Supraveghere Tehnică, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, INSP, companiei de proiectare și alte entități conexe.

”Centura orașului Comrat face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare a drumului M3, care duce la Giurgiulești. Artera va face mult mai rapidă și mai sigură deplasarea spre zona de sud. Transportul de mărfuri nu va mai traversa municipiul Comrat, iar vehiculele vor putea merge cu o viteză mai mare în drum spre sudul țării”, comunică ASD.

Drumul are cinci sensuri giratorii, cinci poduri și un pasaj peste calea ferată, iar construcția lui a început în anul 2019 și are o valoare de 29,4 milioane de euro, bani împrumutați de Guvern de la Banca Europeană de Investiții. Lucrările sunt executate de Compania turcă Onur Construction.

Potrivit ASD, pentru municipiul Comrat, drumul de ocolire înseamnă mai multă liniște și reducerea considerabilă a traficului rutier. Până acum, camioanele de marfă treceau pe drumurile municipale, pe lângă case, provocând degradarea carosabilului și a locuințelor.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Tehgaz Grup S.R.L.
Chișinău
ceață
13.3 ° C
13.3 °
13.2 °
99 %
0.5kmh
100 %
mie
23 °
joi
27 °
vin
26 °
sâm
29 °
Dum
20 °
Papir Print Ro DI-4406