Industrii
AcasăActualConsiliul societății Moldtelecom are un membru din rândul diasporei. Despre cine este...

Consiliul societății Moldtelecom are un membru din rândul diasporei. Despre cine este vorba

Un prim reprezentant al diasporei a fost desemnat membru al Consiliului societății Moldtelecom, fiind ales la Adunarea generală a acționarilor, întrunită pe 4 august. La ședință a fost desemnată o componență nouă, din 7 membri, față de 5 membri în trecut.

Este vorba de Vlad Nanu, directorul și fondatorul companiei de servicii software Amdaris, stabilit de 15 ani în Marea Britanie. Nanu a activat anterior în IT și în Republica Moldova, după care doi ani în Statele Unite ale Americii.

Directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, i-a mulțumit lui Vlad Nanu pentru interes și disponibilitatea de a se implica în gestionarea companiei de stat de telecomunicații. De asemenea, a menționat că vor urma și alte nominalizări din rândul diasporei în consiliile întreprinderilor de stat sau cu capital majoritar de stat.

„Vlad Nanu este un spărgător de gheață. Are o experiență impresionantă pe care vrem s-o punem în valoare. În conversații cu mai multe persoane din diaspora cu experiență în Vest am dedus că ele vor să se implice și au o viziune de dezvoltare a întreprinderilor de stat pentru ajustarea proceselor de afaceri și sporirea competitivității pe piață locală și chiar internațională”, a spus Eugeniu Cozonac.

La rândul său, directorul și fondatorul Amdaris, Vlad Nanu, a afirmat că se consideră patriot și că crede că trebuie „să dea înapoi ce i se cuvine statului care a investit în el”. El a adăugat că vine foarte des acasă, unde are o subsidiară a companiei fondate. „Am idei noi pentru Moldtelecom, nu pur și simplu ca această companie să supraviețuiască, ea trebuie dezvoltată. În afaceri nu există limite, inclusiv regionale, asta m-am convins pe cont propriu”, a remarcat noul membru al consiliului societății.

Statul deține pachetul integral de acțiuni la SA Moldtelecom, iar directorul interimar, Alexandru Ciubuc, numit în noiembrie 2021, la fel a revenit în țară din diaspora.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
MGM ro DI-4357
Chișinău
nori împrăștiați
30.5 ° C
30.5 °
28.2 °
47 %
8.2kmh
40 %
Dum
29 °
lun
31 °
mar
34 °
mie
25 °
joi
27 °
Tehgaz Grup S.R.L.