Industrii
AcasăActualConsiliul de supraveghere al Moldovagaz își va schimba șeful. Despre cine este...

Consiliul de supraveghere al Moldovagaz își va schimba șeful. Despre cine este vorba?

Vitalie Markelov, unul dintre vicepreședinții companiei Gazprom, ar putea deveni noul șef al Consiliului de supraveghere al Moldovagaz în locul vicepreședintelui Gazprom, Elena Burmistrova. Anterior, acesta a supervizat explorarea, producția, prelucrarea, depozitarea, transportul de gaze și interacțiunea cu autoritățile în cadrul holdingului.

Această remaniere a avut loc deoarece Burmistrova a fost numită prim-vicepreședinte al Gazprombank, o instituție financiară controlată de concernul rus. Anterior, ea a deținut și funcția de director general al Gazprom Export, care a fost preluată de Dmitri Handoga. Acesta, la rândul său, a fost membru al Consiliului de supraveghere al Moldovagaz timp de mai mulți ani.

Un alt reprezentant al Gazprom în Consiliul de Supraveghere al Moldovagaz este membrul consiliului de administrație Serghei Kuzneț și Kirill Neiumin, șeful unuia dintre departamentele companiei. Secretarul de stat al Republicii Moldova în Ministerul Energiei, Constantin Boroșan, face parte din Consiliu. În plus, în această funcție ar putea fi numit și expertul Serghei Tofilat.

Menționăm că 50% din activele Moldovagaz sunt deținute de Gazprom și peste 35,3% de guvernul moldovean. Administrația de la Tiraspol este responsabilă pentru celelalte 12,4%, dar acestea sunt gestionate de Gazprom.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni
Chișinău
cer senin
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
32 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
18 °
mar
5 °
Intertext ro DI-4356