AcasăTransport și comunicațiiConsilierii fracțiunii PAS nu vor vota majorarea tarifului în transportul public

Consilierii fracțiunii PAS nu vor vota majorarea tarifului în transportul public

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) susține că primarul Ion Ceban intenționează să solicite majorarea tarifului pentru călătoriile cu transportul public, acestea ajungând să coste 6-7 lei. De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a primarului Ceban a calificat informațiile drept „declarații politice”, transmite newsmaker.md

„Doar în anul 2021 Primăria a achitat celor 2 întreprinderi peste 450 de milioane de lei, aproape o pătrime din bugetul orașului destinat investițiilor. Nu este o excepție și anul 2022, proiectul bugetului propus de Primarul Ceban presupune alocarea a 700 de milioane sau 28% din veniturile proprii ale Primăriei. Aceste 700 de milioane sunt formate în primul rând de creșterea prețului per vehicul/kilometru atât în cazul troleibuzelor de la 23,9 lei la 25,4 lei și de la 23,02 la 26,3 lei în cazul autobuzelor, adică cu peste 3 lei mai mult”, a declarat Cojuhari.

Consilierii PAS susțin că este nevoie de un audit la Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze.

Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC a spus că este adevărat că în condițiile unei creșteri a prețurilor la combustibil erau de așteptat anumite creșteri. „Însă, în aceste condiții era și mai imperativă realizarea unui audit complex la cele 2 întreprinderi pentru înțelegerea lacunelor și eficientizarea proceselor de business”, a comunicat Popa.

În acest context, vicepreședinta fracțiunii a reiterat poziția partidului: „Noi nu vom vota niciun fel de majorare a tarifului în transportul public până la realizarea unui audit funcțional și financiar complex a celor 2 întreprinderi de transport public”.

De cealaltă parte, Vladimir Mitru, consilier în cabinetul primarului Ion Ceban, a declarat că Direcția Transport este obligată, anual, să facă o analiză cu privire la prețul de cost la tariful transportului. El a subliniat că nu trebuie “dint-un subiect economic să facă politică”.

alocapitala
bazadedate

La „Trei întrebări fără politică” răspunde Galina Zablovscaia

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi, la întrebări răspunde Galina Zablovscaia. Scurtă prezentare: Galina Zablovckaia este inginer-electronist după specialitate. Şi-a început activitatea profesională...
Papir Print Ro DI-4406
Chișinău
cer senin
6.1 ° C
6.6 °
5 °
53 %
2.2kmh
0 %
lun
6 °
mar
1 °
mie
1 °
joi
4 °
vin
1 °
Real Business Ro DI_4410