Industrii
AcasăBusiness și guvernareComuna Țânțăreni va primi 20 mln de lei pentru dreptul de a...

Comuna Țânțăreni va primi 20 mln de lei pentru dreptul de a folosi groapa de gunoi din localitate

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi Acordul adițional semnat între Primăria municipiul Chișinău și comuna Tânțăreni prin care municipalitatea se obligă să facă mai multe investiții în localitate în schimbul dreptului de a depozita deșeurile solide la groapa de gunoi din localitate. Costurile totale ale acestor investiții se ridică la 20 de milioane de lei, 10 milioane fiind transferați direct pe conturile Primăriei Țânțăreni, transmite MOLDPRES.

Potrivit viceprimarului Ilie Ceban, care a negociat cu aleșii locali din Țânțăreni, municipalitatea Chișinău și-a asumat de îndeplinit 15 acțiuni, printre care se numără consolidarea barajului gropii de gunoi, întreținerea digului, lucrări de asfaltare a străzilor din localitate, amenajarea și dotarea stadionului din localitate ș.a.

”Este pentru prima oară când municipalitatea Chișinău își execută obligațiile asumate. Din 2017 până în 2020, nici o promisiune luată de către administrația capitalei nu a fost executată”, a declarat viceprimarul.

În municipiul Chișinău se colectează zilnic 600 de tone de deșeuri menajere solide.

Sursa: moldpres.md

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
cer acoperit de nori
2.7 ° C
3.2 °
2.7 °
99 %
3.6kmh
100 %
mar
6 °
mie
5 °
joi
4 °
vin
3 °
sâm
1 °
Real Business Ro DI_4410