Industrii
AcasăActualComplexul multifuncțional Arena Chișinău va fi deschis. Care este termenul anunțat de...

Complexul multifuncțional Arena Chișinău va fi deschis. Care este termenul anunțat de Spînu?

Complexul multifuncțional Arena Chișinău ar putea fi deschis în toamna anului 2022. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care promisese anterior o deschidere în primăvara acestui an.

Spînu a spus că deschiderea arenei în toamnă este o „prognoză realistă”. El a precizat că „dacă complexul a fost deja construit, trebuie și administrat”, a declarat vicepremierul în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Amintim că, ideea construirii Arenei Chișinău a fost anunțată în martie 2018, când Partidul Democrat se afla la putere. Democrații au promis că într-un an Moldova va avea un complex sportiv cu o sală multifuncțională, un bazin olimpic de înot și un club de tenis.

Conform termenilor documentului, partenerul privat, compania turcă Summa, s-a angajat să efectueze lucrările de proiectare și construcție a arenei multifuncționale, inclusiv amenajarea, instalarea de accesorii și echipamente, construirea de drumuri de acces etc. Proiectul a fost estimat la 43,3 milioane de euro. Banii investiți de compania din Turcia urmează să fie restituiți în 12 ani din veniturile generate de sală și de la bugetul de stat.

La jumătatea lunii martie, Parlamentul a organizat o audiere privind Arena Chișinău, constatând că aproximativ 98% din arenă era gata, dar că drumurile de acces nu erau asfaltate.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418
Chișinău
cer senin
22.7 ° C
22.7 °
17.2 °
53 %
3.1kmh
0 %
mar
29 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
30 °
sâm
30 °
https://www.wippo.md/
http://www.imonagrup.md/
https://casalot.md/ro/index.html