Industrii
AcasăActualCompaniile mici din Moldova "au destulă pâine" pentru că și-au împărțit piața...

Companiile mici din Moldova „au destulă pâine” pentru că și-au împărțit piața între ele. Interviu cu directorul brandului Sweet Dream

Micii producători de lenjerie de pat din Republica Moldova au împărțit piața între ei, astfel încât „fiecare să aibă destulă pâine”. Într-un interviu acordat BP, directorul mărcii Sweet Dream, Andrei Bagrin, a vorbit despre provocări, concurență și prețuri.

Este dificil să dezvolți o afacere în Moldova?

Da. Acum, condițiile sunt de așa natură încât totul se scumpește: materiile prime, electricitatea, benzina, adică tot ceea de ce depindem noi. Iar puterea de cumpărare a populației, din păcate, nu crește. Așa că trebuie să reușim cumva să supraviețuim în acest haos, iar noi supraviețuim.

Și cum supraviețuiți? Puteți să ne dați vreun sfat?

Nu trebuie să lăsați mâinile în jos, uneori trebuie să îți refuzi ceva, dar trebuie să continui. În trecut, clienții își puteau permite mai mult, așa că ne refuzăm, dar nu ne pierdem echipa și o susținem.

Există multă concurență în Moldova?

În sfera noastră există, dar toată lumea are destul, pentru că fiecare are propria nișă. Noi suntem din Bălți, așa că am preluat partea de nord a țării. În Chișinău sunt băieți care produc pentru partea centrală și în sud lucrează cineva. Noi nu ne „călcăm în picioare”. Toată lumea mănâncă și toată lumea este fericită

Vindeți doar pe plan local sau exportați?

În principal în Moldova. În acest moment nu suntem o companie suficient de mare pentru a exporta, dar când vom crește și vom deveni mai îndrăzneți, vom căuta o piață de desfacere și în străinătate.

De unde importați stofa?

În mare parte din Turcia și din Uzbekistan. Obișnuiam să cumpărăm și din China, atunci când exista cerere pentru produse mai ieftine, deoarece materiile prime de acolo sunt ieftine. Dar acum prioritățile noastre s-au schimbat în favoarea unei calități premium, iar clienții noștri au crescut și s-au maturizat.

Care sunt costurile de import?

Cele mai mari costuri sunt legate de transport și logistică, dar reușim să supraviețuim. Ne ajunge chiar și pentru pâine și unt.

Cât costă cel mai scump set de lenjerie de pat?

Cel mai scump set de bumbac costă 900 de lei. Concurenții noștri au un preț de până la 1,4-1,5 mii de lei, dar noi încercăm să lucrăm mai mult pentru client. Este mai ușor pentru noi să vindem 10 seturi odată decât 1 set, iar oamenii sunt mulțumiți de preț și de calitate.

Care este prețul celui mai ieftin set?

Lenjeria de pat din bumbac turcesc costă 350 de lei.

Cât costă o plapumă?

Păturile „duble” din silicon costă de la 250 de lei. Este foarte ieftin, cu o calitate bună. Cele mai scumpe pături de mărimea euro sunt din lână și costă până la o mie de lei.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer senin
1.2 ° C
1.2 °
1.2 °
93 %
1.5kmh
0 %
lun
18 °
mar
9 °
mie
4 °
joi
8 °
vin
10 °
Sandar_Vs Ro DI-4340