AcasăServiciiCompania de asigurări Moldova-Astrovaz e oficial în insolvabilitate

Compania de asigurări Moldova-Astrovaz e oficial în insolvabilitate

Compania de asigurări Moldova-Astrovaz este oficial în insolvabilitate. Pe 5 noiembrie 2021, Judecătoria Chişinău, sediul Central a admis cererea introductivă, depusă de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), privind intentarea procesului de insolvabilitate față de debitorul Moldova-Astrovaz, scrie Mold-street.

Instanța a constatat insolvabilitatea debitorului şi a intentat proces de insolvabilitate faţă de Moldova-Astrovaz, companie de asigurări deținută de Fiodor Dimitrov, prin firma Dunlopil SRL.

În dispozitivul hotărârii adoptată de judectorie, este descrisă situația în care a ajuns Moldova-Astrovaz și măsurile luate de CNPF în ultimii ani, pentru a impune proprietarii și admnistrația companiei ca aceasta să iasă din impas.

Potrivit documentului, faptul insolvabilității companiei Moldova-Astrovaz SA se confirmă și prin Raportul administratorului provizoriu actualizat succesiv pe parcursul examinării cauzei, din care rezultă că Moldova-Astrovaz la situația din 30 septembrie 2021 „are marja de solvabilitate de 5,40, coeficientul de lichiditate 0,01 și un deficit de active eligibile de 34.040.012 lei”.

alocapitala
bazadedate

Trei întrebări fără politică cu Oleg Sliusarenco

Oleg Sliusarenco a răspuns la trei întrebări fără politică. Scurtă prezentare: economist de profesie. Profesional cu o experiență de 20 de ani în analiza pieței...
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
cer senin
1 ° C
1.6 °
-1.8 °
75 %
0.9kmh
0 %
mie
7 °
joi
10 °
vin
12 °
sâm
5 °
Dum
3 °
Real Business Ro DI_4371