Industrii
AcasăActualComerțul electronic, o prioritate pe agenda autorităților. Țurcanu: În următoarele șase luni...

Comerțul electronic, o prioritate pe agenda autorităților. Țurcanu: În următoarele șase luni vom avea niște schimbări calitativ noi

Comerțul electronic este o prioritate pe agenda autorităților pentru perioada următoare. Conform planurilor, în următoarele șase luni vom avea niște schimbări calitativ noi în acest segment. Declarația a fost făcută astăzi, 08 august, de viceprim-ministrul pentru digitalizare, Iurie Ţurcanu, în cadrul ședinței de raport a Guvernului, la un an de mandat.

”Comerțul electronic este o prioritate în agenda noastră pentru perioada următoare, împreună cu Ministerul Economiei, împreună cu Consiliul Economic al prim-ministrului și împreună cu un grup de deputați. Lucrăm la o agendă de implementare a tuturor componentelor de comerț electronic”, a declarat Iurie Țurcanu.

Pe de altă parte, Premierul Natalia Gavrilița a menționat că în Republica Moldova sunt deja funcționale mai multe elemente de infrastructură digitală: MPay, MDelivery. Potrivit ei, aceste elemente ar putea fi valorificate mult mai bine pentru ca să fie îmbunătățit nu doar serviciile pentru cetățeni, dar să ajute economia, să dezvolte comerțul electronic.

Ca răspuns, Țurcanu a spus că aceste elemente sunt luate în lucru, inclusiv accesul la platformele internaționale de poziționare a serviciilor și a mărfurilor pentru a fi comercializate online, dar îndeosebi pe platformele de plăți digitale, astfel încât să fie posibilă tranzacționarea online pe deplin.

Totodată, Țurcanu a spus că, în următoarele șase luni va fi aprobată Legislația privind comerțul electronic și ”vom trage foloase din Legislația armonizată la Legislația europeană la ceea ce ține de plăți”.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
40 %
4.1kmh
0 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
27 °
Intertext ro DI-4356