Industrii
AcasăActualColoane de camioane staționează din nou la hotarele țării

Coloane de camioane staționează din nou la hotarele țării

La două săptămâni după ce autoritățile de pe ambele maluri ale Prutului au anunțat că traficul de camioane a fost fluidizat, la hotarele țării se formează noi rânduri de TIRuri. Serviciul Vamal pe 29 iunie a anunțat că în zonele de control vamal se aflau 46 de vehicule pe sensul de intrare în țară și 40 – pe cel de ieșire, transmite Bani.md.

Conform Poliției de Frontieră din România, doar pentru controlul actelor se așteaptă între 30 și 60 de minute atât la intrare, cât și la ieșire din România. Cel mai aglomerat rămâne punctul Giurgiulești, unde chiar și după introducerea vămuirii comune se înregistrau probleme.

Problema șoferilor de camioane nu este una nouă. Aceștia spun că înainte de invazia rusă în Ucraina așteptau până la 48 de ore pentru a trece controalele, iar ulterior timpul de așteptare a crescut până la cinci zile. În acest sens autoritățile au identificat soluții pentru reglementarea fluxului de trafic la frontierele Republicii Moldova cu România. Drept urmare, cozile la vamă au fost reduse semnificativ.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
nori împrăștiați
30.5 ° C
30.5 °
28.2 °
47 %
8.2kmh
40 %
Dum
29 °
lun
31 °
mar
34 °
mie
25 °
joi
27 °
Policontract DI_4403