Industrii
AcasăActualCNESP a decis relaxarea măsurilor! Certificatul COVID nu mai este obligatoriu la...

CNESP a decis relaxarea măsurilor! Certificatul COVID nu mai este obligatoriu la intrarea în țară și în spațiile închise

Începând cu 16 martie curent, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie doar în transportul public, instituțiile medico-sanitare, instituțiile de plasament, unitățile comerciale cu amănuntul, centrele comerciale și farmacii. 

Specialiștii în sănătate publică recomandă, în continuare, cetățenilor să poarte măștile în toate spațiile publice închise, în special în cele de uz comun și zonele cu potențial de aglomerare. O decizie în acest sens a fost luată luni, 14 martie, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), prezidată de prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Membrii CNESP au mai decis să excludă obligativitatea prezentării certificatului COVID la intrarea în toate spațiile închise. De asemenea, toate evenimentele private, precum nunți, botezuri, vor putea fi organizate fără limitarea numărului de invitați/spectatori etc. Dispar și limitările privind numărul de clienți în unități de alimentație publică, teatre, cinematografe, săli de spectacol, centre de sport/fitness sau zone de agrement. Evenimentele mari în aer liber, precum festivalurile, dar și cele sportive, se vor putea desfășura fără restricții privind numărul spectatorilor.

O altă decizie a CNESP vizează accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, intrarea va fi permisă atât cetățenilor Republicii Moldova, cât și celor străini fără prezentarea certificatului COVID-19. Toate măsurile de relaxare prevăzute vor intra în vigoare din data de 16 martie, ora 24.00.

Totodată, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 aprilie inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Intertext ro DI-4356
Chișinău
ceață
12.7 ° C
14.2 °
12.7 °
99 %
2.1kmh
20 %
mie
22 °
joi
27 °
vin
24 °
sâm
30 °
Dum
21 °
Casalot Ro DI_4408