Industrii
AcasăActualCirca 40 de mii de familii vor beneficia de un ajutor financiar...

Circa 40 de mii de familii vor beneficia de un ajutor financiar de 700 de lei lunar. Spatari: Este suplimentar programelor deja existente

Circa 40 de mii de familii vor beneficia timp de șase luni de un ajutor financiar în valoare de 700 de lei lunar. Declarația a fost făcută astăzi, 25 noiembrie, de către Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în cadrul conferinței de presă organizată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Agențiile ONU privind lansarea Programului de asistență în numerar a populației afectate de criză din Moldova.

„Astăzi anunțăm că se lansează un nou program, care vizează circa 40 de mii de gospodării vulnerabile și care vor beneficia timp de șase luni de un ajutor financiar în valoare de 700 de lei lunar. Este suplimentar programelor deja existente, ajutorului pentru perioada rece a anului sau ajutorului social sau compensațiilor acordate în factură”, a declarat Spatari.

Potrivit ministrului, ajutorul financiar va fi acordat gospodăriilor vulnerabile, familiilor cu trei sau mai mulți copiii, familiilor în componența cărora sunt persoane cu dizabilități, femeilor însărcinate sau care alăptează sau familiilor monoparentale cu orice număr de copiii.

El a mai spus că, aceste familii vor fi identificate de comisii, care vor fi constituite la nivel local și comunicarea cu aceste comisii se va face prin intermediul platformei informaționale pe care Ministerul a dezvoltat-o în ultimele luni.

”Asistenții sociali comunitari vor fi secretarii acestor comisii și vor implica reprezentanții primăriilor, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale în selecția beneficiarilor, ca să prioritizăm familiile care au nevoie de mai mult ajutor”, a precizat Marcel Spatari.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
MGM ro DI-4357