Industrii
AcasăActualCirca 3000 de fermieri, care au în posesie suprafețe de până la...

Circa 3000 de fermieri, care au în posesie suprafețe de până la 1500 ha, vor primi asistență financiară din partea statului

Executivul a aprobat procedura de acordare a ajutorului unic pentru fermierii micro și mici, afectați de consecințele crizelor din 2022, pentru a evita insolvabilitatea acestora și a oferi mai multă predictibilitate pentru asigurarea securității alimentare. Potrivit viceprim-ministrului Vladimir Bolea, acordarea suportului financiar îi va ajuta pe circa 3000 de fermieri, care au în posesie suprafețe de până la 1500 ha.

Ajutorul financiar va fi acordat fermierilor care au pregătit solul și au însămânțat culturi de prima grupă (grâu și orz, ovăz și triticale), produse primare ce stau la baza produselor social importante, dar și în componența furajelor pentru animale. Prețul actual oferit pentru aceste  tipuri de mărfuri este unul care nu acoperă investițiile, iar fermierii riscă să nu-și poată realiza angajamentele contractuale.

„Aceste ajutoare vor facilita prelucrarea a circa 280 de mii ha de terenuri însămânțate cu culturi de prima grupă, conform declarațiilor statistice. Calcularea și acordarea ajutorului în termeni restrânși va facilita și va amplifica acțiunile fermierilor, asigurând continuitate lanțului alimentar”, a menționat viceprim-ministrul Vladimir Bolea.

Ajutorul urmează să fie calculat de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură în baza cererilor depuse. Modul de calculare a ajutorului se va efectua după identificarea suprafețelor eligibile per solicitant și a coeficientului de categorie, în funcție de suprafețele gestionate.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.mgm.md/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418
Chișinău
cer senin
16.6 ° C
18.2 °
16.6 °
96 %
1.5kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
27 °
https://www.mgm.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418