AcasăConstrucțiiCirca 300 de cereri au fost depuse pentru subvenții în avans pentru...

Circa 300 de cereri au fost depuse pentru subvenții în avans pentru dezvoltarea localităților rurale

În perioada 2 noiembrie 2020 – 27 ianuarie 2021, subdiviziunile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) au recepționat 280 de cereri cu valoarea totală a investițiilor planificate de circa 444,5 milioane de lei, iar suma subvențiilor solicitate constituie circa 370 milioane de lei, transmite MOLDPRES.

Datele au fost făcute publice în cadrul totalurilor activităților aferente apelului III de recepționare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans, pentru îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural.

Potrivit AIPA, 97 de cereri în valoare totală de 173,2 milioane de lei au solicitat subvenții în avans pentru construcția, reabilitarea, modernizarea drumurilor și podurilor publice locale, precum şi pentru extinderea, reabilitarea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, de epurare a apei şi de canalizare – domeniu de intervenție aferent dezvoltării infrastructurii economice publice rurale.

„Alte 175 de cereri în sumă de 192,5 milioane de lei au solicitat subvenții în avans pentru reabilitarea străzilor pietonale locale, instalarea iluminatului public, renovarea/reabilitarea clădirilor publice, a zonelor pentru organizarea piețelor, târgurilor, crearea și dotarea centrelor de îngrijire pentru copii, bătrâni și persoane cu nevoi speciale, crearea traseelor turistice – domeniu de intervenție aferent dezvoltarea localității rurale”, indică sursa citată.

De asemenea, în scopul diversificării economiei rurale prin activități non-agricole (măsura 3) au fost depuse opt cereri de finanțare în valoare de 3,7 milioane de lei.

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică” cu Iurie Ambros

Astăzi, la noi întrebări răspunde Iu. Ambros. Despre acest participant la dialog putem să vorbim mult. Însă vom spune concis: Iurie Ambros – este...
Tehgaz_grup Ro DI_4382
Chișinău
cer fragmentat
8.9 ° C
9.2 °
8.9 °
98 %
1.5kmh
75 %
mie
10 °
joi
12 °
vin
17 °
sâm
20 °
Dum
25 °
Politrans Logist Ro DI-4399