AcasăImobilChișinăul și-a numărat proprietățile. Care și câte aparțin capitalei?

Chișinăul și-a numărat proprietățile. Care și câte aparțin capitalei?

La Chișinău s-a efectuat un inventar al bunurilor imobile, care se află în totalitate sau parțial în proprietatea consiliului municipal. Un raport privind numărul de obiecte, suprafața acestora și costul estimativ este publicat pe site-ul primăriei capitalei.

Conform raportului, municipalitatea deține 1.656 de proprietăți nerezidențiale, dintre care doar jumătate sunt înregistrate în registrul cadastral. Suprafața totală a obiectelor este de 1,7 milioane m.p. Valoarea inițială a proprietăților este de 3,27 miliarde lei, în timp ce conform bilanțului este de 1,9 miliarde lei.

Majoritatea bunurilor imobile aparțin întreprinderii Apă-Canal Chișinău – 400 de obiecte cu o suprafață de 86,3 mii metri pătrați și o valoare contabilă de 35,5 milioane lei. Locurile doi și trei ca număr de proprietate municipală sunt deținute de Direcția financiară a primăriei și Întreprinderea municipală de transport electric.

În ceea ce privește imobilele rezidențiale, municipalitatea deține 2.788 de obiecte cu o suprafață de 5,6 milioane de metri pătrați. Costul acestora este estimat la 4,4 miliarde de lei.

alocapitala
bazadedate

Adrian Lupușor: Impactul COVID-19 a relevat vulnerabilitatea locurilor de muncă informale

Adrian Lupușor, directorul executiv al Expert-Grup, în cadrul studiului ”Fenomenul economiei informale și al ocupării forței de muncă în contextul pandemiei COVID-19”, a venit...
Birotix Com ro DI-4407
Chișinău
cer acoperit de nori
5.6 ° C
6.1 °
4.2 °
61 %
8.9kmh
100 %
lun
6 °
mar
2 °
mie
1 °
joi
4 °
vin
1 °
Casalot Ro DI_4408